Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ, ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΥΛΙΚΑ (2 μεριδες)

2 μεριδες ταλιατελες βρασμενες (8 λεπτα) και βουτηρωμενες
1 φιλετο σολωμου καθαρισμενο και κομμενο σε κυβους
2 σφηνακια ουζο
2 φλυτζανια κρεμα γαλακτος
4-6 κουταλιες φρεσκοτριμμενη παρμεζανα
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
ανηθος χονδροκομμενος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωταρουμε σε αντικολητικο τηγανι με λιγο βουτηρο το σολωμο (ελαχιστα αλατισμενο λογο παρμεζανας).
Σβηνουμε με το ουζο (θα δημιουργηθει φλογα και θελει προσοχη!) και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος.
Μολις παρει μια βραση ριχνουμε την παρμεζανα (βοηθαει στο να δεσει ωραια η κρεμα), τον ανηθο και τις ταλιατελες (ζεστες).
Ανακατευουμε προσεκτικα γυρνωντας το τηγανι και οχι με κουταλα για να μην σπανε τα κομματια του σολωμου.
Σερβιρουμε αφαιρωντας πρωτα τα μακαρονια και επειτα το σολωμο, και πασπαλιζουμε με το μαυρο πιπερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: