Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ (ΔΙΑΙΤΗΣ)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο πατατες καθαρισμενες και κομενες σε κυβους
200 -250 μλ γαλα 0%
μοσχοκαρυδο
αλατι
λευκο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε κυβους.
Τις τοποθετουμε σε κατσαρολα και τις σιγοβραζουμε με νερο.
Μολις βρασουν τις σουρωνουμε και τις χτυπαμε με συρμα προσθετοντας σταδιακα το γαλα εως οτου δυαλυθουν και γινουν πουρες.
Προσθετουμε αλατι (προαιρετικα), πιπερι και μοσχοκαρυδο, δινουμε μια βραση και ο πουρες ειναι ετοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: