Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΣΟΛΩΜΟΣ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ (ΔΙΑΙΤΗΣ)


 ΥΛΙΚΑ (για 1 ατομο) 1 φιλετο σολωμου 100 μλ λευκο κρασι 100 μλ ζωμος ψαριου λιγοι στημονες κροκου (Σαφραν). 1 καροτο κομμενο σε μπαστουνια 1-3 καυτερες πιπεριες 1 ντοματα κοτσανια απο μαιντανο 1 φρεσκο κρεμμυδι κορν φλαουρ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ριχνουμε πιπερι στο φιλετο του σολωμου. Σε βαθυ τηγανι βαζουμε το λευκο κρασι να βρασει και προσθετουμε τους στημονες κροκου. Προσθετουμε το ζωμο ψαριου και ποσαρουμε το καροτο, το φρεσκο κρεμμυδι, τις καυτερες πιπεριες, και κοτσανια απο μαιντανο. Οταν τα λαχανικα κοντευουν (ελεγχουμε με ενα πιρουνι) προσθετουμε το σολωμο και σιγοβραζουμε, φροντιζοντας να συμμπληρωσουμε λιγο νερο αν χρειαστει. Αφαιρουμε το σολωμο και τα χορταρικα και τα σερβιρουμε στο πιατο. Δυναμωνουμε τη φωτια να συμπυκνωθει ο ζωμος ωστε να μεινει περιπου 1/2 φλυτζανι. Δενουμε τη σαλτσα με λιγο κορν φλαουρ αραιομενο σε κρυο νερο. Την περναμε απο ψιλο σουρωτο να κρατησουμε τυχον κοκκαλα ή λεπια. Μασκαρουμε το σολωμο με τη σαλτσα. Γαρνιρουμε με ντοματα κομμενη μισοφεγγαρα . Αν δεν το θελουμε διαιτης, αλατιζουμε το σολωμο και δενουμε τη σαλτσα με 1 κουταλια βουτυρο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli kali fenetai

Γιάννης Ψωμαδέρης είπε...

ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

ο σολομος ειναι τελειος θελω και αλλη συνταγη με σολομο

Γιάννης Ψωμαδέρης είπε...

ευχαριστω, ανωνυμε.
Τη συνταγη θα την εχεις συντομα.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Blog-αδέρη!
Πολύ καλός φαίνεται ο ποσάτος σολομός.
Θα βάλω τον μάγειρα να μου τον φτιάξει
(διαιτούντας γαρ).
Θέλουμε κι άλλα τέτοια νόστιμα.
Εύγε!

Γιάννης Ψωμαδέρης είπε...

Γεια σου Επωνυμε !
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ελπιζω ο μαγειρας σου να εκτιμησει τη συνταγη μου.
Δωστου τους συναδελφικους μου χαιρετισμους.