Για τη ζυμη
½ κιλο αλευρι
2 αυγα
7 γρ αλατι (1 κουταλια του γλυκου)
150 ml γαλα
60 γρ ζαχαρη (4 κουταλιες της σουπας)
25-30 γρ μαγια
150 – 200 γρ βουτηρο
για το
σιροπι
300 γρ ζαχαρη
½ λτρ νερο
λιγο ρουμι ή μπραντι
για τη
σαντιγι
500 ml φυτικη κρεμα
150 γρ αχνη ζαχαρη
κερασακια για το ντεκορ
τροπος παρασκευης
Ανακατευουμε τη ζυμη,
την αφηνουμε σε σεμιζαρισμενο ταψι και σκεπασμενη να
φουσκωσει για μια ωρα,
την γυρναμε σε σεμιζαρισμενη φορμα, αλλη μια ωρα να
φουσκωσει και την ψηνουμε
στους 180 για μιση ωρα περιπου.
Κανουμε το σιροπι, σιροπιαζουμε τον μπαμπα και γαρνιρουμε με
σαντιγι και κερασακια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου