ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
600 γρ. κρέμα τυρί (φιλαδέλφια, ή κατίκι, μανούρι)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) ή γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας, ή γλυκό του κουταλιού
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
600 γρ. κρέμα τυρί (φιλαδέλφια, ή κατίκι, μανούρι)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) ή γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας, ή γλυκό του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου