Καθαριζουμε τις γαριδες (νο 5) (4τεμ. ανα ατομο) βγαζοντας το κελυφος και το εντερο και αφηνωντας κεφαλι και ουρα.
Τις σωταρουμε με ελαιολαδο, προσθετουμε ψιλοκομμενο σκορδο και πιπερια, σβηνουμε με ουζο, ριχνουμε τριμμενη ντοματα, αλατι, πιπερι, και μαραθο.
Βραζουμε μεχρι να γινουν οι γαριδες και προσθετουμε τα λιγκουινι(βρασμενα 8 λεπτα) να ανακατευτουν μαζι με τη σαλτσα.
Τα σερβιρουμε τοποθετοντας τις γαριδες στην κορυφη.
Τελειωνουμε το πιατο με χονδροκομενο μαιντανο και πιπερι.
(το λιγκουινι ειναι ειδος ζυμαρικου)
3 σχόλια:
oi garides einai to stoixeio tou erAsitexni ;)
ερασιτεχνη εχεις γουστο
Χα χα πανω που θα ρωταγα τι ειναι το λιγκουινι! Εγω εκανα το ριζοτο με γαριδες που μου ειπες και ηταν πολυ καλο, πες το κι αυτο, μην το κρυβεις!
Δημοσίευση σχολίου