ΥΛΙΚΑ (για 2 ατομα)
6 φυλλα μαρουλι
1 μικρο ματσακι ροκα
6 φετες λουζα
4 φετες χαλουμι
8 τεμ λιαστη ντοματα
6 κουτ. ελαιολαδο
2 κουτ. ξυδι βαλσαμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και στραγγιζουμε τα λαχανικα.
Σε τηγανι ή στην τοστιερα ψηνουμε το χαλουμι αφου πρωτα το λαδωσουμε.
Ανακατευουμε ελαιολαδο και βαλσαμικο καλα.
Κοβουμε τα λαχανικα μας και τα βαζουμε σε πιατελα.
Γαρνιρουμε με τη λουζα, το χαλουμι τη λιαστη ντοματα και περιχυνουμε τη σος.
Το χαλουμι ειναι λευκο κυπριακο τυρι απο αιγοπροβειο γαλα, συνηθως με προσθηκη δυοσμου.
Αντεχει στην θερμοτητα και ετσι ειναι ιδανικο για τηγανι η σχαρα.
Η λουζα ειναι αλλαντικο απο καθαρο κομματι κρεατος χοιρινου.
Παραδοσιακα την βρισκουμε σε Συρο, Τηνο και Μυκονο.
Απο τα εκλεκτα, υγιεινα και πεντανοστιμα αλλαντικα.
2 σχόλια:
Ωραια η σαλατα αλλα με αυτο που ξετρελαθηκα ηταν η ΛΟΥΖΑ. Αληθεια τι ειναι αυτη η λουζα?ΜΑΡΙΑ
Ειναι απο χοιρινο κοντρα φιλετο. Το κοντρα για να καταλαβεις ειναι το στρογγυλο κομματι της μπριζολας. Καθαριζεται και μενει σε χονδρο αλατι για 24 ωρες, μετα ζεματιζεται σε καυτο νερο για 15 λεπτα και υστερα αρωματιζεται με μυρωδικα αναλογα του τοπου που φτιαχνεται η λουζα.
Κατοπιν το βαζουν σε χοιρινο εντερο και στεγνωνει στον ηλιο για 3 μερες και σε σκιερο μερος για 20 - 25 μερες.
Δημοσίευση σχολίου