Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Κεφτεδάκια


Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό κιμάς μόσχου ή μισό μόσχου - μισό χοιρινό
½ φρατζόλα ψωμί (½ κιλού) καθαρισμένο από την κόρα μουσκεμένο και στυμμένο
Εναλλακτικά γαλέτα
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (σοταρισμένα με προσθήκη ζάχαρης και σβησμένα με ούζο)
2 αυγά
1 ντομάτα τριμμένη
ψιλοκομμένος μαϊντανός
ψιλοκομμένος δυόσμος (φρέσκος)
10 γρ. αλάτι
πιπέρι

τρόπος παρασκευής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός του κιμά για να ομογενοποιηθούν.
Προσθετουμε και τον κιμά και ζυμώνουμε γερά.
Δοκιμάζουμε τη γεύση.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια
Τα αλευρώνουμε λίγο πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι.

Τα τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: