Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Ο ΤΣΕ ΣΕ ΤΟΣΤ (video)



τοστ επανάσταση ...

LATTE ART (video)


ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ (photo)

ΠΙΤΣΑ (photo)

ΠΙΤΣΑ (photo)

ΠΛΑΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (photo)

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΥΡΙΩΝ (photo)

ΣΥΝΘΕΣΗ (photo)

ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ (photo)

ΠΛΑΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ (photo)

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

μην πυροβολειτε τον πιανιστα

http://www.myspace.com/jcovie

Πιανίστα και εις ανώτερα...

Ταυτότητα κάρτας εστιατορίου.

Ένα εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του πρέπει να παρουσιάζει ένα μενού με συνοχή, ταυτότητα και προσωπικότητα. Γιατί πέρα από την ποιότητα των πρώτων υλών, τη φαντασία του σεφ στους συνδυασμούς των υλικών, το άρωμα και τη γεύση των σαλτσών και την καλλιτεχνική παρουσίαση των πιάτων, ο πελάτης, αναζητώντας το ιδανικότερο πιάτο για αυτόν, πρέπει να νιώσει ότι ταξιδεύει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, τον δικό του προσωπικό παράδεισο.

Επειδή πιστεύω ότι τα ωραιότερα ταξίδια του νου είναι αυτά που σπάνια μπορεί να βιώσει, δεν είναι μόνο η συνοχή, η ταυτότητα και η προσωπικότητα μιας κάρτας που θα κάνει την διαφορά αλλά και η μοναδικότητα της. Έτσι και η κάρτα ενός εστιατορίου που παρουσιάζοντας κάθε πιάτο ξεχωριστά και διαφημίζοντάς το σε εισαγωγικά, πρέπει και στο σύνολο της, να οδηγεί συνειρμικά σε μια αρμονία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων που καταλήγουν σε μια εικόνα, έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Επιτυχημένα παραδείγματα υπάρχουν. Ένα που μου έρχεται στο νου είναι μια αλυσίδα εστιατορίων που η κάρτα της βασίζεται σε συνταγές των αρχαίων ελλήνων Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν νέοι και παλιοί σεφ. Να φανταστούν τον προορισμό και να συνθέσουν μέσα από γευστικές και ποιοτικές προτάσεις τον δρόμο προς αυτόν.

Αν κάποιος παει στην Ικαρία θα βιώσει κάτι μοναδικό. Μόλις κάτσει σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι μέσα στην εκπληκτικής ομορφιάς φύση να παραγγείλει κάτι, εκτός από το μοναδικά υπέροχο Καριώτικο κρασί, θα ανακαλύψει επίσης ότι έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πιάτα που αποτελούνται από εδώδιμα τα οποία ο ιδιοκτήτης έχει ψαρέψει, κυνηγήσει, τρυγήσει και καλλιεργήσει! Και τα έχει μαγειρέψει για φίλους. Αυτό και αν είναι Ταξίδι ...

Παγωμένος Ελληνικός Καφές


Παιρνουμε ελληνικό καφέ. Τον παιρναμε από τη μηχανη του εσπρεσο, οποτε κατακρατειται το κατακαθι, του προσθέτουμε ζαχαρη κατα βουληση και παγο και τον ανακατευουμε επαρκως σε φραπεδιερα. Τον σερβιρουμε σε ψηλο ποτηρι με γαλα η χωρις, αλλα απαραιτητα με καλαμακι.