Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ (νηστήσιμο)

για δυο μεριδες

  • πλενουμε το χταποδι (250 γρ) , το καθαριζουμε και το βραζουμε με ελαχιστο νερο σε σιγανη φωτια, προσθετοντας αλατι, πιπερι μαυρο σε κοκκους, δαφνοφυλλο, και ξυδι βαλσαμικο (εαν βρειτε ελληνικο, προτιμηστε το). Το αφηνουμε να κρυωσει. Το κοβουμε μικρα κομματια.
  • Αδειαζουμε τις 4 ντοματες οπως για γεμιστα (και τριβουμε το εσωτερικο τους στον τριφτη)
  • Κοβουμε την μελιτζανα (1 μικρη) σε μικρους κυβους, το κρεμμυδι (1), το σκορδο (1σκελιδα) και την πιπερια (1/2 τεμ.) και τα σωταρουμε ολα με ελαιόλαδο, να παρουν χρωμα. Τοτε προσθετουμε την τριμμενη ντοματα και το ψιλο κριθαρακι (3 κουταλιες της σουπας κοφτες). Μολις παρουν μια βραση κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το χταποδι, τον κομμενο δυοσμο και τον μαϊντανο.
  • βαζουμε τις αδειες ντοματες σε ταψακι φουρνου. Τις αλατοπιπερωνουμε και τις πασπαλιζουμε με ζαχαρη, τις γεμιζουμε και τις βρεχουμε με ελαιολαδο.
  • ριχνουμε μπολικη φρυγανια τριμμενη στα καπακια τους και τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1.15 με 1.30 ωρα.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ



ΥΛΙΚΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

2 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ
200 ΓΡ. ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ (ΒΛ. ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΡΑΣΤΑ
50 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΡΟΔΙ
100 ΜΛ ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ
100 ΜΛ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
1/2 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
ΒΟΥΤΗΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ.
ΠΡΟΣΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΤΟ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.
ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.
ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΨΑΡΙΟΥ (photo)













Παιρνουμε πινελο, το βουταμε σε ηλιελαιο και ζωγραφιζουμε στο πιατο ενα ψαρι.
επειτα ριχνουμε ριγανη ή οποιο μυρωδικο μας αρεσει και κουναμε το πιατο να φυγει οσο δεν κολησε στο λαδι. Ετσι μενει το σχεδιο που καναμε. Σερβιρουμε απο ενα πιατο σε καθε πελατη και αμεσως μετα το ψαρι σε πιατελα.





Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ (ΔΙΑΙΤΗΣ)

ΥΛΙΚΑ

150 ΓΡ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ
ΛΙΓΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 0% ΛΙΠΑΡΑ)
ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΛΙΓΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
2/3 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 0% ΛΙΠΑΡΑ)
1/3 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

100 ΓΡ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
3 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΤΕΜ ΛΕΜΟΝΙ (κομμενο κυδωνατο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΠΡΟΣΘΕΤΟΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΠΑΝΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ
ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

150 ΓΡ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ

ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΤΕΜ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

2 ΦΥΛΛΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

40 ΓΡ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ

20 ΓΡ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

20 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ

ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΘΥΜΑΡΙ

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: ΡΥΖΙ ΚΡΕΟΛ , ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ – ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ TΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΑ ΜΑΣΚΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ





















ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

320 gr ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΜΠΟΥΤΙ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
24 τεμ. ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
60 gr ΦΕΤΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
40 ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΠΑΠΡΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΝΑ ΣΟΤΑΡΙΣΤΟΥΝ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Ο ΤΣΕ ΣΕ ΤΟΣΤ (video)



τοστ επανάσταση ...

LATTE ART (video)


ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ (photo)

ΠΙΤΣΑ (photo)

ΠΙΤΣΑ (photo)

ΠΛΑΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (photo)

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΥΡΙΩΝ (photo)