Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
3 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
900 ΓΡΑΜ. ΖΑΧΑΡΗ
600 ΓΡΑΜ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
9 ΜΕΡΙΔΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΚΟΝΗ 
240 ΓΡΑΜ. ΒΟΥΤΗΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή ΦΥΤΙΚΟ
Για τη ζύμη
3 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ
75 ΓΡΑΜ ΑΛΑΤΙ
300 ΓΡΑΜ. ΒΟΥΤΗΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή ΦΥΤΙΚΟ
1650 ΓΡΑΜ. ΝΕΡΟ
Για το τέλος
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΝΕΛΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την κρέμα
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χυλώσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη για να δουλευτεί.
Για τη ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλάκια 200 γραμμαρίων. Τα βουτυρώνουμε.  Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά και τα ανοίγουμε πολύ λεπτά σε λαδωμένο πάγκο. Τα κόβουμε στα 4 (να βγει παραλληλόγραμμο) και έτσι κάθε φύλλο είναι 50 γρ. Βάζουμε δυο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Τα γεμίζουμε με 200 γρ γέμιση και τα τυλίγουμε σε φάκελο.  Τον φάκελο τον βάζουμε σε άλλα 2 φύλλα και κάνουμε πάλι φάκελο. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 2 ώρες και τα ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 180ο C.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: