Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:

125 γρ. Γάλα
125 γρ. Νερό
100 γρ. Βούτυρο
1 πρέζα Αλάτι
15 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Αλεύρι σκληρο κοσκινισμενο
4 μεσαίου μεγέθους αυγά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
250 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. γαλα ή 250 γρ. κρεμα γαλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σαντιγι με 500 γρ κρεμα γαλακτος,50 γρ αχνη ζαχαρη και 1 βανιλια
Ή ½ κιλό παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα τη ζύμη, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα. 
Απομακρύνετε τη ζύμη να κρυώσει και σπάστε μέσα ένα ένα τα αυγά, ενώ τη χτυπάτε με δύναμη. 
Προθερμάντε το φούρνο στους 200ο C. 
Με δύο μικρά κουταλάκια ή με κορνέ φτιάξτε ΣΟΥ σε μέγεθος καρυδιού και βάλτε τα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήστε τα αρχικά για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ελαττώστε τη θερμοκρασία στους 160ο C και ψήστε τα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. 
Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση με ένα μαχαίρι. 
Γεμίστε τα με σαντιγύ ή παγωτό. Αν χρησιμοποιήσετε παγωτό βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε, αν τα γεμίσετε με σαντιγύ στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: