Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Τρίτη, 8 Απριλίου 2008

ΓΕΜΙΣΤΑΥΛΙΚΑ

7 ντοματες
6 πιπεριες
4 κρεμμυδια μετρια, ψιλοκομμενα
6 πατατες
3 κουταλιες της σουπας σταφιδα ξανθη
2 κουταλιες της σουπας κουκουναρι
1 καροτο τριμμενο
10 κουταλιες της σουπας ρυζι νυχακι
μαιντανος
ελαιολαδο
δυοσμος
αλατι
πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοιγουμε τις 6 ντοματες απο πανω, τις αδειαζουμε και τις γυριζουμε αναποδα να στραγγισουν. Αφαιρουμε τους σπορους και περναμε απο τον τριφτη το εσωτερικο τους.
Ανοιγουμε και καθαριζουμε τις πιπεριες.
Σωταρουμε το κρεμμυδι με ελαιολαδο, προσθετουμε το ρυζι και το κουκουναρι να γυρισουν λιγο με το λαδι και ριχνουμε το τριμμενο καροτο και τη ντοματα που τριψαμε.
Μολις παρει μια βραση κλεινουμε τη φωτια και προσθετουμε δυοσμο, μαιντανο, αλατοπιπερο, ζαχαρη, και σταφιδα.
Στρωνουμε τις ντοματες και τις πιπεριες στο ταψι, αλατοπιπερωνουμε εσωτερικα και εξωτερικα και προσθετουμε λιγη ζαχαρη στις ντοματες.
Γεμιζουμε 3/4 το καθε γεμιστο, κλεινουμε με τα καπακια και πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια.
Τριβουμε την ντοματα που περισεψε και την ανακατευουμε με ελαιολαδο και αλατοπιπερο. Τη ριχνουμε στο ταψι για να γινει σαλτσουλα.
Κοβουμε τις πατατες κυδωνατες, τις αλατοπιπερωνουμε, τις λαδωνουμε και τις προσθετουμε και αυτες στο ταψι.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: