Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλο πατατες καθαρισμενες και κομενες σε κυβους
50 μλ κρεμα γαλακτος
300 μλ ζωμος κοτας
20 γρ βουτηρο
μοσχοκαρυδο
αλατι
λευκο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε κυβους.
Τις τοποθετουμε σε κατσαρολα και τις σκεπαζουμε με το ζωμο κοτας. Σιγοβραζουμε ελεγχοντας.
Μολις βρασουν τις χωριζουμε απο το ζωμο και τις χτυπαμε με συρμα επιστρεφοντας σταδιακα το ζωμο (150 -200 μλ περιπου ) εως οτου δυαλυθουν και γινουν πουρες.
Προσθετουμε βουτηρο, πιπερι, μοσχοκαρυδο και την κρεμα γαλακτος, δινουμε μια βραση και ο πουρες ειναι ετοιμος.

Μπορουμε να φτιαξουμε πουρε και με καροτα, κολοκυθια, μπροκολα κλπ.
Επισης να προσθεσουμε τυρια τριμμενα αναλογα το γουστου μας, προσεχωντας ομως το αλατι.
Ταιριαζει με ολα τα σαλτσωδη φαγητά κατσαρολας.

6 σχόλια:

Krokodeilos είπε...

Kai den mou les; giati ston poure pou agorazoume leei na valoume pio poly gala; (peripou 1 pothri h' kai parapanw)

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ είπε...

Γιατι το υγρο που προτεινει η εταιρια ειναι μονο γαλα. Στην δικια μου περιπτωση τα 200 μλ υγρου ειναι 150 μλ ζωμος κοτας (που περισσευει μετα το βρασιμο της πατατας) και 50 μλ κρεμα γαλακτος. Μην ξεχνας οτι η κρεμα γαλακτος εχει 35 % λιπαρα ενω το γαλα 3.5 % λιπαρα. Αρα απο την κρεμα παιρνεις 17 γρ λιπαρα ενω απο το γαλα παιρνεις 7 γρ λιπαρα. Συνεπως καλυτερη γευση.
Ελπιζω να σε καλυψα.

chef marios glukas είπε...

εύχομαι το blog σου να γ΄νει σύντομα διάσημο να είσαι καλά και τα καλύτερα έρχονται φιλιά πολλά

chef marios glukas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chef marios glukas είπε...

εύχομαι το blog σου να γ΄νει σύντομα διάσημο να είσαι καλά και τα καλύτερα έρχονται φιλιά πολλά

chef marios glukas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.