Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ






ΥΛΙΚΑ (για 2 -4 ατομα)

4 φετες χοιρινη πανσετα
3 πατατες
2 φρεσκα κρεμμυδακια
8 ντοματινια κομμενα στη μεση
8 ραπανακια κομμενα ροδελες
1/2 πρασινη πιπερια
1/2 κοκκινη πιπερια
1/2 κιτρινη πιπερια
ὰλατι
μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο
ριγανη
μαιντανος
παπρικα
ελαιολαδο
χυμος λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα με καθαρο σφουγγαρι και σαπουνι τις πατατες.
Τις βραζουμε με τη φλουδα τους. Τις κοβουμε σε κυβους.

Πλενουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια ροδελες και τις πιπεριες σε τετραγωνα (καρεδακι).

Αλατοπιπερωνουμε την πανσετα και την ψηνουμε με ελαχιστο ελαιολαδο σε ενα αντικολλητικο τηγανι. Μολις ειναι ετοιμη την σβηνουμε με χυμο λεμονιου.Την κοβουμε σε κομματια και την αρωματιζουμε με τη ριγανη και την παπρικα.

Στρωνουμε σε πιατελα τις πατατες, και τις πασπαλιζουμε με αλατοπιπερο, ριγανη, παπρικα και μαιντανο. Ραντιζουμε με ελαιολαδο και χυμο λεμονιου.

Επειτα τοποθετουμε την πανσετα και ανακατευουμε τα λαχανικα με ελαιολαδο για να τα γαρνιρουμε απο πανω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: