Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 ματσo βασιλικο
2 κουταλιες της σουπας κουκουναρι
2 σκελιδες σκορδο καθαρισμενες απο την πρασινη φυτρα
3 κουταλιες της σουπας φρεσκοτριμμενη παρμεζανα
3-6 κουταλιες ελαιολαδο
φρεσκοτριμμενο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και στεγνονουμε τα φυλλα του βασιλικου.
Τοποθετουμε σταδιακα και εναλαξ ολα τα υλικα εκτος της παρμεζανας σε γουδι και τα δουλευουμε μεχρι να γινει μια παστα.
Τελος προσθετουμε και το τυρι και ανακατευουμε με κουταλι.

Συνδιαζεται με ζυμαρικα αλλα λιγο πριν το σερβιρισμα (δεν την περναμε απο υψηλες θερμοκρασιες)
Επισης ταιριαζει με ντοματα και φρεσκια μοτσαρελα
Αντι για κουκουναρι μπορουμε να χρησημοποιησουμε καρυδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: