Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

ΑΡΝΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΡΝΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ (ΜΠΟΥΤΙ)
1/2 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΗΘΟΣ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το αρνι, το κοβουμε μικρα κομματια, το αλατοπιπερωνουμε και το λαδωνουμε.
Το σωταρουμε με ελαιολαδο να παρει χρωμα, προσθετουμε το κρεμμυδι και το σκορδο ψιλοκομμενα να σωταριστουν και αυτα και σβηνουμε με το κρασι.
Προσθετουμε λιγο νερο ή ζωμο κρεατος και σιγοβραζουμε μεχρι να μαγειρευτει το αρνι.
Παραλληλα κοβουμε τις πατατες σε κυβους, τις αλατοπιπερωνουμε και τις ψηνουμε στο φουρνο με ελαιολαδο και λιγο ζωμο ή νερο.
Κοβουμε τις ντοματες ροδελες και αφαιρουμε τους σπορους και τα υγρα.
Οταν κρυωσει το αρνακι και οι πατατες στρωνουμε δυο φυλλα κρουστας, τα λαδωνουμε με ελαιολαδο και τοποθετουμε αρνι, πατατα, ντοματα, φετα, ριγανη, ανηθο.Τυλιγουμε σαν φακελλο και λαδωνουμε ελαφρα απο πανω. Το ιδιο κανουμε με οσα φυλλα κρουστας εχουμε. Τα ψηνουμε στο φουρνο 30-40 λεπτα μεχρι να ροδισουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: