Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008

ΜΠΟΥΤΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΦΡΙΚΑΣΕ



ΥΛΙΚΑ

4 μπουτια γαλοπουλας κομμενα στη μεση
ελαιολαδο
λευκο κρασι
ζωμο κοτας
8 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2 καροτα κομμενα σε κυβάκια
1 μαρουλι
1 ματσο ροκα
λιγα φυλλα σελινο
2 κροκοι αυγων
2 λεμονια
1 κουταλια κορν φλαουρ
1 ματσακι ανηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερωνουμε τα μπουτια.
Τα σωταρουμε με ελαιολαδο, σβηνουμε με λευκο κρασι και προσθετουμε ζωμο κοτας.
Αφηνουμε να σιγοβρασουν.
Σε τηγανι σωταρουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια και τα καροτα .
Πλενουμε και κοβουμε χονδρα το μαρουλι, τη ροκα και το σελινο.
Τα ζεματιζουμε σε νερο και τα στραγγιζουμε.
Μολις το κρεας κοντευει να γινει ριχνουμε τα λαχανικα και σιγοβραζουμε ελεγχοντας.
Χτυπαμε τους κροκους των αυγων, το χυμο απο τα λεμονια και το κορν φλαουρ.
Αυγοκοβουμε ριχνοντας στο μειγμα των αυγων λιγο λιγο ζωμο και ανακατευοντας συνεχως.
Οταν το μειγμα ειναι πλεον ζεστο το ριχνουμε στην κατσαρολα ανακινωντας την κυκλικα.
Προσθετουμε ανηθο ψιλοκομμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: