Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ μπροκολο κομμενο σε μπουκετα
100 γρ φιλετο αμυγδαλου
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενο
λιγο βουτηρο
ξυσμα απο ενα λεμονι
εστραγκον
αλατι
πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζουμε το μπροκολο σε αλατισμενο νερο.
Σωταρουμε το αμυγδαλο και το σκορδο με το βουτηρο ελαφρα.
Στρωνουμε σε ταψι το μπροκολο και περιχυνουμε τα υλικα που σωταραμε.
Ριχνουμε το αναλογο πιπερι, το ξυσμα και το εστραγκον και ψηνουμε στο φουρνο για 15 λεπτα.

Το εστραγκον ειναι μυρωδικο που εκτιμουν και χρησιμοποιουν πολυ οι Γαλλοι και μαλιστα το αποκαλουν και βασιλια των μυρωδικων (οπως εμεις οι ελληνες τη ριγανη).
Ταιριαζει με λιπαρα κρεατα και ψαρια, χαρακτηριζει σαλτσες (π.χ. μπαιαρνεζ), και αρωματιζει ελαιολαδο και φινα ξυδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: