Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

ΜΠΕΖΕΔΕΣ
3 ασπράδια *
175 γρ άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
1 τεμ. Βανίλια (σκόνη)
Ελάχιστο αλάτι
Σε απόλυτα καθαρό και στεγνό μεταλλικό κάδο χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη το αλάτι και στο τέλος το λεμόνι και τη βανίλια. Σε λαδόκολλα κόβουμε τη μαρέγκα με κορνέ ή κουτάλι σε μικρά μπαλάκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C για  1 ώρα περίπου. Κλείνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε στο φούρνο για άλλη μία ώρα. Βγάζουμε τις μαρέγκες και αφήνουμε να κρυώσουν.
* Τα αυγά διαχωρίζονται άριστα όταν είναι κρύα. Όταν κάνουμε μαρέγκα τα έχουμε αφήσει  ½ ώρα σε θερμοκρασία δωματίου διότι φουσκώνουν καλύτερα.
Σχέδιο Μανιτάρι
Κάνουμε δυο ταψάκια. Ένα με την μαρέγκα σε σχήμα σαν καπελάκια και ένα σε σχήμα σαν κορμούς. Όταν είναι έτοιμα ανοίγουμε τρύπα στο καπελάκι γεμίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε τον κορμό. Πασπαλίζουμε με κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: