Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΤΑΜΠΟΥΛΕ

ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ
* 650 γρ πλιγούρι
* 1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
* 2 μικρά κρεμμύδια ξέρα ψιλοκομμένα
* 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 4 ντομάτες κομμένες σε μικρό ζαράκι
* 1 αγγούρι κομμένο σε μικρό ζαράκι
* αλάτι
* πιπέρι
* λεμόνι
* ελαιόλαδο
* προαιρετικά ψιλοκομμένο μαρούλι και ψημένες αραβικές πίτες.

Βάζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Το στραγγίζουμε καλά και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Αρταίνουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: