Ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του αρχιμάγειρα και του εκπαιδευτικού σε Δ.Ι.Ε.Κ, Ι.Ε.Κ, και Κ.Δ.Β.Μ. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΤΙΚΚΑ ΜΑΣΑΛΑ και ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ


ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ (Σημαίνει ‘καυτερό και πικάντικο’)

½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ - 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1 κουταλάκι κάρδαμο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γλυκάνισο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κολίανδρο
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 κουταλάκια πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φύλλα δάφνη
Τα ζεσταίνουμε για λιγα λεπτα σε τηγάνι και επειτα τα περνάμε από μπλέντερ.

ΤΙΚΚΑ ΜΑΣΑΛΑ (για 4 άτομα)

600 gr κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα κομμένο σε κύβους και αλατισμένο
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 – 4 κουταλιές garam masala
300 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας αραιωμένο με ανάλογο νερό
100 μλ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι ή γάλα καρύδας
150 γρ γιαούρτι για μαρινάρισμα
Φρέσκο κολίανδρο για γαρνιτούρα
Αλάτι

*
Μαρινάρουμε για 1 ώρα το κοτόπουλο με γιαούρτι και γκάραμ μασάλα.
Αφαιρούμε την μαρινάδα και το σοτάρουμε με το βούτυρο.
Το κρατάμε στην άκρη και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και έπειτα τη γκάραμ μασάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε την κρέμα ή το γιαούρτι και έπειτα το κοτόπουλο.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι και σερβίρουμε με τον φρέσκο κολίανδρο ως γαρνιτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: